The Sounds på Storsjöyran

The Sounds spelade på årets Storsjöyran – jag var där. Lätt festivalens högpunkt, i alla fall för mig.

Jag minns hur jag hade The Sounds på min första telefon med mp3-spelare – en Siemens Sl45 med 32 mb minneskort. På dessa 32 mb pressade man in så många låtar som möjligt, mellan 15 och 20 stycken brukade jag ha. Drygt tio år sedan nu, otroligt var tekniken har förbättrats.

Jag tänker inte försöka vara någon recensent, för opartisk är jag inte alls när jag tänker tillbaka på konserten. Det var en upplevelse – att få se ett band man lyssnat på från och till i nästan tio år. Ett band som har följt med genom bra och dåliga dagar, genom så många händelser, som alltid funnits nära att plocka fram på mp3-spelaren eller någonstans i skivhögen.

Jag är en lyckligare människa nu. Jag har fått se ett av mina favoritband, ett av de band som betytt mest i mitt liv – som följt min uppväxt från en sommar som tioåring till sommaren som nittonåring på Storsjöyran.

Jag hade inte tänkt fotografera konserten, tänkte att det skulle störa upplevelsen men det blev helt enkelt aldrig läge att gå och lämna ifrån sig kameran. Tur det kanske, för annars skulle jag saknat den – saknat att ha med mig bilder hem från denna händelse. Så det blev fotograferande från mitten av den dansande massan. Lite knepigt att hålla kameran stilla när folk trycker från alla håll, men det blev ganska bra ändå. Svårt var det dock att från min position få med många delar av scenen, så det är mest bara bilder på Maja. Men det är ju gott nog det!

Jag hoppas att vi ses igen The Sounds!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.